top of page

אודות

הכרה ציבורית

אות הנשיא להתנדבות

עמותת "רוח נשית" גאה ונרגשת להודיע כי זכתה בפרס היוקרתי "אות הנשיא להתנדבות" לשנת 2024. האות מוענק השנה ליחידים, עמותות או עסקים שגילו רוח התנדבות יוצאת דופן על רקע מלחמת "חרבות ברזל". מאז השביעי באוקטובר צוות העובדות, יחד עם המתנדבות, מהוות את החזית של העורף- נלחמות על כל אישה ואישה, משמיעות ללא הרף את קולן של נפגעות האלימות בכל פלטפורמה אפשרית, זועקות במרחב הציבורי, שהאלימות בבתים גואה.

אות השרה לשוויון חברתי

בטקס מרגש בבית הנשיא העניקה השרה לשוויון חברתי אות  הוקרה לעמותת רוח נשית. האות מציין "תרומה ייחודית וניכרת למאבק באלימות נגד נשים לטובת החברה תוך מסירות והתמדה" והוענק לנו ע"י השרה גילה גמליאל וראובן ריבלין נשיא המדינה. אנו נרגשות וגאות לקבל את אות ההוקרה וכמובן שהדבר מחזק אותנו בהמשך עשייתנו

סטטוס מייעץ למועצה הכלכלית-חברתית של האו"ם

רוח נשית קיבלה הכרה בתפקידה כמובילה עולמית בתחום אלימות נגד נשים וזכתה בסטטוס יועץ מיוחד למועצה הכלכלית-חברתית (ECOSOC) של האו"ם 2019! המועצה הכלכלית-חברתית מתפקדת כפורום לדיון בסוגיות כלכליות וחברתיות בינלאומיות. הענקת המעמד מהווה הכרה בינלאומית באיכות פעילותה של רוח נשית לקידום נשים נפגעות אלימות בישראל ובמודל הליווי הייחודי ביום שאחרי מעגל האלימות - בפיתוח עצמאותן הכלכלית של המשתתפות.

תו מידות לאפקטיביות לעשיה חברתית

רוח נשית זכתה באות האפקטיביות לעשיה חברתית 2019. "הוועדה התרשמה עמוקות מפועלכם לקידום עצמאות כלכלית לנשים נפגעות אלימות. הועדה התרשמה מכך שהעמותה חותרת לשינוי חברתי אמיתי דרך עשייה במישור הפרטני, הקהילתי  והציבורי.  מאז הקמתה השפיעה העמותה על אלפי נשים וילדיהן באופן הראוי לציון, בייחוד ביחס לגודלה ולסוגיה המאתגרת בה היא פועלת".

דבר המנכ"לית

נשים רבות בישראל, כמו בכל מקום בעולם, סובלות מאלימות בתוך המשפחה. כיוון שבמרבית המקרים בן הזוג האלים הוא בעל מעמד כלכלי איתן הרבה יותר משל בת זוגו הסובלת מאלימותו - היא תלויה בו לפרנסתה, ונמצאת במצב חלש ונחות יותר ממנו מבחינת היכולת לשכור עורכי דין ולנהל נגדו מאבק משפטי. יתרה מכך, בשל הפער החברתי והכלכלי בין נשים וגברים, נשים רבות הסובלות מאלימות מרגישות שאינן יכולות לעזוב, כי אינן יכולות לפרנס את עצמן ואת ילדיהן בכוחות עצמן; גם הנשים העצמאיות והחופשיות ביותר במאה העשרים ואחת, גם רופאות, עיתונאיות, אמניות ועורכות דין, מוצאות את עצמן פעמים רבות לכודות ברשת דימויים ומבנים חברתיים המקשים עליהן להילחם באלימות המופעלת נגדן.

אך אלימות נגד נשים על כל גווניה וסוגיה היא אינה גזירת גורל. ראוי לנגע זה שייעלם מדפיה החברתיים והאנושיים של ההיסטוריה. ברם, חילוץ נשים ממעגל האלימות אין די בו. בחברה נאורה ומתקדמת מוטלת עלינו החובה והזכות להשיב לנשים אלו את כבודן שנרמס, את האמונה בעצמן שנגזלה ותוך כך את עצמאותן הכלכלית ויכולתן לפרנס בכבוד את עצמן ואת משפחותיהן.

כמנכלי"ת ניצבת אנוכי דרוכה ונרגשת לנוכח כובד האחריות של הפיקדון היקר שהונח בידי-הנהגת עמותת רוח נשית. אני רוצה לקרוא לכולן וכולם להצטרף אלינו, להיישיר מבט אל עבר תופעת האלימות דרך עיני קורבנותיה ולבחון את דמותינו כחברה המשתקפת מהן בחזרה. אם נביט נכוחה אין ספק בליבי שפעילותינו הנחושה והצודקת תגביה עוף ונוכל לחתור להיות חברת מופת, חברת צדק ושיוויון חברתי.

תמר שוורץ,

מנכ״לית העמותה

סיפור הקמת עמותת רוח נשית

סיפור הקמת העמותה

רוח נשית נולדה מתוך כאב אישי ומצוקה שהתגלגלו לרעיון נפלא, המעניק העצמה אמיתית ועמוקה לנשים נפגעות אלימות בישראל. ייזום והקמת העמותה נולדו על רקע אלימות שמכי חכם נאמן חוותה במשפחת המוצא שלה, והחלטתה האמיצה לשבור את מעגל השתיקה ממנה סבלו היא, אימה ואחיותיה, ולסייע לנשים אחרות לצאת ממנו. 

החוויה האישית הכאובה של מכי, בשילוב נסיונה המקצועי בקידום נשים בכלל ובתחום הכלכלי בפרט, הובילו אותה להבנה כי עצמאות כלכלית לנשים היא המפתח ליציאה ממעגל האלימות ויתרה מכך - היא תמנע את כניסתן של נשים רבות למערכת יחסים אלימה. מכי שיתפה ברעיון את דיאנה רוזנר חברתה, מאמנת אישית, מנחה ומדריכה, וביחד הן הגשימו את החלום - הקמת בית רוח נשית.

 

ב2007 הוקמה העמותה ע"י מכי, דיאנה וקומץ מתנדבות מסורות. ההתחלה היתה צנועה, אך החזון היה גדול - לחתור להשגת צדק ושיוויון חברתי לצד אמונה בלתי מתפשרת בכוחן של נשים להוביל שינוי חברתי. המטרה - להעצים נשים נפגעות אלימות המתקשות להשתלב במעגל העבודה ולהגיע לעצמאות כלכלית , כך שיוכלו לפרנס את עצמן ומשפחותיהן בכבוד ולהשיג בטחון כלכלי. תחת ניהולה של מכי ששימשה כמנכ"לית העמותה עד לשנת 2015, וביחד עם דיאנה שהיתה המנהלת המקצועית של העמותה בשנותיה הראשונות, העמותה הלכה וגדלה, צברה הישגים מרשימים ויצרה השפעה חברתית רחבה בישראל, כמו גם השפעה ישירה על חייהן של אלפי נשים נפגעות אלימות. זאת דרך מאבק משותף ששם על סדר היום הציבורי את מצבן הקשה של נשים הנאלצות להתמודד עם אלימות פיזית וכלכלית כאחד, באמצעות פעילות העמותה בכנסת וייצור קואליציות של ארגוני נשים למען מטרה משותפת. 

ביסוס מודל הפעולה של רוח נשית הביא לשיח חדש בתחום, עידוד חקר ומתן מענים להשלכות הקשות הנובעות מהקשר האכזרי שבין אלימות כלפי נשים לתלות כלכלית. רוח נשית הפכה למותג של ממש העונה על ואקום בשדה החברתי - כיצד מסייעים לנשים נפגעות אלימות ביום שאחרי? כיצד מונעים את חזרתן לבן הזוג האלים בגלל תלותן הכלכלית בו? כך מיצבה רוח נשית את עצמה ככתובת המרכזית בנושא להתיעצות, טיפול ושיתופי פעולה בקרב מוסדות אקדמים, ארגונים חברתיים ומוסדות חינוך. הידע הרב שנצבר בעמותה לאורך השנים ממשיך לחלחל לתודעה הציבורית, לאנשי המקצוע ,למתנדבות בתחום ולשותפים הרבים לדרך.

רוח נשית הינה עמותה ללא מטרות רווח

העמותה בעלת אישור ניהול תקין ואישור 46א של מס הכנסה

"רוח נשית" היא עמותה ללא מטרות רווח המסייעת לנשים נפגעות אלימות

"רוח נשית" היא עמותה ללא מטרות רווח המסייעת לנשים נפגעות אלימות למצוא תעסוקה ולבסס עצמאות כלכלית כדי שיוכלו להיחלץ ממצבי עוני וסיכון.

העמותה פוגשת נשים ב"יום שאחרי" האלימות - כאשר הן רוצות לפתוח דף חדש, אך עדיין מתמודדות עם בעיות ומשברים שהם תולדה של נסיבות החיים המורכבות שחוו; "רוח נשית" פועלת על מנת לתת לנשים הזדמנות אמיתית לבנות חיים בטוחים וטובים עבור עצמן ועבור ילדיהן באמצעות הפעלת תוכניות תעסוקה והעצמה כלכלית ברחבי הארץ, בדגש על בניית תכנית אישית המותאמת לצרכיה ואתגריה של כל אישה ואישה. אנו פועלות בראייה קהילתית- מערכתית, מתוך הבנה שאלימות כלפי נשים אינה בעיה פרטנית אלא בעיה של קהילתית ועל כלל הסקטורים בחברה הישראלית להתגייס למאבק בתופעה, ולשם כך מערבות בפעילות שלנו מתנדבות  בנות המקום, בעלי עניין, משפיענים, בעלי תקפידים ברשויות המקומיות, עסקים מקומיים ועוד.

אנו פועלות במישור הציבורי להעלאת מודעות לתופעה באמצעות מערך של הרצאות בקהילה ועבודת דוברות ויח"צ מואצת בכל הפלטפורמות, ופועלות ליישום פתרונות מערכתיים לשיפור מצבן הכלכלי והתעסוקתי של נפגעות אלימות בישראל באמצעות סנגור, קידום מדיניות ושינויי חקיקה.

bottom of page